Cele mâini de start cele mai bune la poker și procentajul lor de câștig | Actualitate

Cote.ro - Comparator de cote

Pokerul este o formă de distracție și socializare care a atins niveluri record de popularitate. Între prieteni, în cazino sau pe internet, acest joc reprezintă o provocare care poate fi cu greu refuzată.

La fel ca în orice domeniu, perfecționarea continuă și asimilarea strategiilor de joc reprezintă calea sigură pentru a face dintr-o sesiune de poker o experiență distractivă și relaxantă.

În Texas Hold’em există 169 de mâini de start. Evident, cele mai bune sunt perechile, dar este clar că nu poți să joci doar aceste mâini. O primă strategie implică să îți alegi combinațiile mizate în funcție de procentajul de câștig al acestora. Bineînțeles, aceste procente teoretice îți vor oferi o imagine asupra șanselor tale de a câștiga un joc, dar, pentru a te implica, este necesar să ții cont și de poziția la masa de joc, acțiune și stilul de joc al adversarilor.

 

 

Care sunt cele mai bune mâini în Texas Hold’em

 

Toți jucătorii de poker știu că cea mai bună mână la Hold’em este perechea de Ași. Cunoscută și sub denumirea American Airlines, această mână va câștiga în cele mai multe cazuri. În heads up, perechea de ași câștigă în 80% din cazuri în fața oricărei perechi și în 87% din cazuri în fața AK.

Atunci când primești această pereche nu mai contează atât de mult poziția de la masa de joc. Strategia optimă este să forțezi pre-flop, pentru a duce acțiunea în heads up, când șansele de a câștiga mâna sunt optime. Orice jucător în plus care se implică în mână va reduce șansele de câștig ale perechii AA.

În funcție de procentajele de câștig, mâinile de start în Texas Hold’em se împart în combinații poker care pot fi jucate din orice poziție (perechile de la 7 la A și cărți mari conecate), combinații care pot fi jucate din poziție mijlocie sau tardivă, mâini care pot fi jucate din poziții târzii și mâini care nu trebuie jucate. Mulți jucători tind să se implice în joc cu aproape orice combinație din poziții târzii. În acest fel încearcă să revendice potul fără a deține o mână puternică, dar acțiunea de după vizualizarea flopului devine destul de riscantă.

Combinația inițială care trebuie jucată va depinde de mai mulți factori, dar, în cele mai multe cazuri, mâinile jucate se încadrează în una dintre aceste categorii: perechi, Ași cu.., alte mâini premium, conectori și gappers (conectori la distanță, exemplu J9, T7, etc).

 

Cum se joacă unele dintre cele mai bune mâini în Texas Hold’em

 

Perechile premium (de la QQ la AA) au un procentaj teoretic de câștig cuprins între 78% și 85% în Heads up. Acesta scade până la 24% atunci când o pereche QQ înfruntă 8 jucători de la masă sau la 31% când o pereche AA joacă împotriva a 8 mâini. În cele mai multe cazuri, aceste mâini trebuie protejate cu un pariu pre-flop consistent.

Perechile medii (de la 77 la TT) și cele mici (de la 22 la 66) capătă valoare doar dacă este flopat un set. Într-un joc fără acțiune, perechile medii merită o plusare din pozițiile de mijloc până la pozițiile târzii. În cazul perechilor mici, mai multe bet-uri pre-flop sunt un semnal pentru a te retrage. Procentajul de câștig al acestor mâini scade de la 50-70% în Heads up, până la 13-19% atunci când este implicată toată masa.

Mâinile premium (JJ, AK, AQ, AJ) pot fi jucate din toate pozițiile, dar pot fi anulate ușor de flop. De aceea ele trebuie jucate cu prudență, fără a te atașa de ele. Cu prudență trebuie jucați și Așii fără pereche (A2 -AJ), conectorii și gappers. Dacă în heads up acestea pot înregistra o rată de câștig de până la 60%, când se confruntă cu întreaga masă, șansa lor de a câștiga mâna se reduce la 10%.

 

 

Cum se calculează procentajul de câștig al mâinilor de poker

 

Stabilirea procentajelor de câștig în Texas Hold’em s-a făcut prin rularea unui număr impresionant de simulări în care mâna analizată înfruntă numărul maxim de adversari, până la confruntare. În realitate, fiecare mână are șanse de câștig mai mari decât cele teoretice, deoarece pariurile reduc numărul de jucători. Cele mai multe confruntări sunt de tip heads up, puține implicând 3 sau mai mulți jucători.

Valorile teoretice te vor ajuta să îți construiești strategia pentru jocul respectiv. Varianta finală a acesteia va ține cont de poziție, dimensiunea potului, numărul de jucători implicați, stilul de joc al adversarilor și modul în care te vei implica în acțiune.

Experiența are un rol foarte important în dezvoltarea unui stil de joc propriu în Texas Hold’em, însă, pentru a deveni un bun jucător de poker este necesar să îți îmbunătățești constant cunoștințele teoretice despre acest joc. În acest mod vei reuși să eviți greșelile, vei identifica oportunitățile și vei lua cele mai bune decizii.

Rezultate-Live.ro
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.rezultatfinal.ro
Dreputri de autor ©️ 2024 rezultatfinal.ro.
Decizia ONJN 865/24.04.2024. Interzis persoanelor sub 18 ani.