Momentul cheie în orice joc de video poker este acela în care jucătorul decide ce cărți să păstreze. Este un moment în care intervin inspirația și norocul, dar și experiența. Cine joacă de mult timp poker video știe cum să salveze o mână care, după prima distribuție a cărților, pare pierzătoare.
În mod obișnuit, la Jacks or Better mâna inițială este destul de slabă, iar jucătorul se află în fața unei dileme: să schimbe toate cărțile, sau să își pună mintea la contribuție și să întrevadă combinații câștigătoare cu unele dintre cărțile avute la dispoziție. În acest caz, trebuie calculate procentual toate șansele de câștig, în diferite scenarii.
De exemplu, pentru o mână As de inimă roșie, K de romb, Q de romb, J de inimă neagră și 9 de romb sunt șanse 8,5% de a obține o chintă. Destul de mici, ar crede cei mai mulți! Astfel, jucătorul este tentat să încerce să obțină o combinație câștigătoare bazată pe culoare (romb). O altă variantă care pare mai la îndemână ar fi ca jucătorul să încerce să obțină două perechi de valori mari (K-K, Q-Q).
Iată ce soluție recomandă jucătorii experimentați pentru o astfel de situație: mai eficient este să se păstreze cărțile de la J la A, pentru a nu se rata ocazia de a face chintă și chintă de culoare. Dacă sunt păstrate cărțile A,K,Q,J, sunt patru șanse de a se obține o pereche de valeți sau de valoare și mai mare (J-J sau Q-Q sau K – K sau A -A).
Așadar, atunci când în mâna inițială vin patru cărți consecutive, recomandarea este ca ele să fie păstrate. Cartea care va fi servită în locul celei schimbate poate fie să se potrivească pentru o chintă, fie să facă pereche cu una dintre cele patru cărți păstrate. În general, regula este să fie păstrate cărțile consecutive, indiferent de numărul lor. Întotdeauna se țintește câștigul cel mai mare.
Source link