Florin şi Victor, cuplul homosexual care a obţinut o victorie istorică la CEDO. “Familia noastră trebuie să fie recunoscută și protejată în această țară”

Uncategorized

Cote.ro - Comparator de cote

Actualizare

O decizie istorică a fost luată în cazul căsătoriilor gay! Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a constatat că România a încălcat dreptul la respectarea vieții private și de familie în situația cuplurilor de același sex. Persoanele gay cer dreptul de a-și vizita partenerul la spital, de a avea asigurare medicală comună sau drept de moștenire. Biserica a reacționat puternic.


De Redacția Observator
la 23.05.2023, 20:07

Acum patru ani, Florin Buhuceanu și partenerul său de viață au dat în judecată statul pentru refuzul de a le recunoaște relația de familie. Alte 20 de cupluri de același sex au urmat exemplul lor. Astăzi, au obținut prima victorie.

Florin Buhuceanu: “Această decizie care confirmă că familia noastră, Florin și Victor, este o familie care merită, în această țară, recunoaștere socială și protecție juridică ne dă sentimentul că putem trăi în continuare în această țară.”

Iustina Ionescu, avocata care i-a reprezentat pe Florin și Victor: “Familiile au nevoie azi de toate aceste drepturi de recunoaștere din partea statului român, pentru că unele dintre ele sunt împreună de ani de zile.”

Comunitatea LGBT reclamă faptul că statul român ignoră situațiile de viață ale cuplurilor de același sex.

Iustina Ionescu, avocată: “Partenerul din cadrul unui cuplu de același sex, care a fost partener ani de zile, este considerat un străin, este lăsat în afara legii. Au existat situații în care persoanele care au încercat să fie precaute și să își lase prin testament locuința comună au fost atacate de alte rude, moștenitori.”

Reacția BOR după anunțarea deciziei

Imediat după decizie, Biserica a reacționat: “Patriarhia Română dezaprobă constant promovarea ideii de parteneriat civil, precum și legiferarea acestuia, considerând că acest lucru reprezintă nu doar o suprapunere inutilă cu instituția căsătoriei, ci și o subminare reală a asumării responsabilității complete a celor doi soți”.

Procesul de schimbare a legislației va fi unul lung deoarece România trebuie să modifice codul civil. Până atunci, opțiunea este să atace decizia la Marea Cameră, în termen de 3 luni.

Asztalos Csaba, CNCD: “Prin atacarea acestei decizii, România ar putea câștiga ceva timp, dar fără a ajunge la o soluție. Dacă nu se va conforma, România risca sancțiuni ce pot duce inclusiv la suspendarea dreptului de vot în Consiliul de Miniștri.

Polonia, Lituania, Letonia, Slovacia și Bulgaria nu recunosc nici ele parteneriatele cuplurilor de același sex. În schimb, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Danemarca și Spania și-au adaptat legislația pentru a permite căsătoriile între persoane de același sex.

Poziția BOR față de parteneriatul civil

“Patriarhia Română, în acord cu celelalte Biserici ortodoxe, respinge în mod constant promovarea parteneriatului civil și legalizarea lui, deoarece acest lucru nu doar se suprapune inutil cu instituția căsătoriei, ci și subminează asumarea responsabilității complete a celor doi soți și generează o stare toxica (demonstrată în alte societăți) de slăbire a importanței și a autorității morale în formarea familiei.

Din punct de vedere moral, parteneriatul civil este un substitut al căsătoriei și un element care distruge ordinea spirituală și morală din societate. Legalizarea parteneriatelor civile este un prim pas până la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Acordarea unui statut legal cuplurilor de același sex, prin legalizarea parteneriatelor civile, s-a dovedit a fi doar o mișcare politică șireată și favorabilă de acordare a “dreptului” de a se căsători persoanelor care, prin alegerile lor sexuale libere, sunt încă în afara rațiunilor și scopurilor fundamentale ale familiei naturale întemeiate pe căsătorie.

Experiența altor state care au legalizat căsătoriile între persoane de același sex vorbește de la sine.

Domeniul dreptului familiei este strâns legat de tradițiile culturale și istorice ale fiecărei societăți și de convingerile sale profunde, astfel încât nicio lege europeană sau internațională nu poate obliga statele să creeze un statut special pentru cei care conviețuiesc, fie ei de sex diferit, fie de același sex.”

Rezultate-Live.ro
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.rezultatfinal.ro
Dreputri de autor ©️ 2024 rezultatfinal.ro.
Decizia ONJN 865/24.04.2024. Interzis persoanelor sub 18 ani.