Tot mai multe persoane încep să privească pokerul ca pe un sport mai degrabă decât ca un joc distractiv. Pentru a avea succes în poker, sunt necesare aceleași lucruri de care ai nevoie și în sport. Rutina jucătorilor de poker profesioniști este similară cu cea a sportivilor. De asemenea, pokerul este un joc al maselor, la fel ca și sporturile.
PokerFoto: freepik.com
Argumentele pentru care tot mai mulți consideră pokerul un sport sunt numeroase. Chiar dacă este încă asociat cu jocurile de noroc, este important de menționat că norocul nu are un rol atât de decisiv. De multe ori, când joci poker, te confrunți cu alți jucători. Există și situația în care joci împotriva unui software, dar varianta cea mai populară este confruntarea cu alți oameni. În aceste cazuri, jocul se bazează strict pe abilități. Norocul poate conta pe termen scurt, însă pe termen lung abilitățile fac diferența.
Unul dintre cele mai importante argumente care demonstrează că norocul nu are un rol atât de important în poker este reprezentat de jucătorii profesioniști care concurează la cel mai înalt nivel. De exemplu, Phil Hellmuth a câștigat 17 brățări WSOP și a terminat de 203 ori în bani. Dacă am presupune că norocul influențează atât de mult pokerul, am putea considera că Hellmuth este cel mai norocos jucător de poker de pe planetă. În realitate, însă, abilitățile sale superioare sunt cele care l-au făcut să se deosebească de adversari.
Pokerul este un joc al maselor
Pokerul și sporturile au un numitor comun, și anume faptul că ambele sunt jocuri ale maselor, fiind populare în întreaga lume. Pokerul se bucură de o vastă popularitate atât în mediul offline, cât și în mediul online, cu Texas Hold’em fiind cea mai populară variantă pe internet.
Pokerul are și un rol important în socializare, asemenea altor sporturi. Aduce în prim plan spiritul competitiv din fiecare, deoarece, pe lângă aspectul distractiv, ne dorim să demonstrăm că suntem mai buni decât cei din jur și că avem abilități superioare.
Răspândirea largă a pokerului în întreaga lume este unul dintre criteriile Comitetului Internațional Olimpic pentru a recunoaște un joc ca fiind sport olimpic. Pokerul îndeplinește acest criteriu, deoarece sunt organizate în mod constant turnee majore în diverse colțuri ale lumii, iar oamenii iubesc acest joc.
Deși s-a discutat despre transformarea pokerului în sport olimpic de mai mulți ani, pașii concreți necesari nu au fost încă realizați, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să vedem această disciplină la Jocurile Olimpice în viitorul apropiat. Cu toate acestea, ar fi interesant să asistăm la participarea unor nume cunoscute ca Daniel Negreanu și Phil Hellmuth care să reprezinte țările lor și să lupte pentru medalii olimpice.
Rutina jucătorilor de poker este similară cu cea a sportivilor
Jucătorii profesioniști de poker adoptă un program riguros, la fel cum fac și sportivii. Pentru a avea succes, nu este suficient să te așezi la masă și să începi să joci. Profesioniștii în poker desfășoară perioade de pregătire, lucrează cu antrenori personali, consultă psihologi sau mentori mentali, analizează adversarii și sunt atenți la alimentație, pentru a avea cât mai multă energie și concentrare în timpul jocului.
Analogia cu sportivii de performanță este evidentă. Atât jucătorii de poker, cât și sportivii se antrenează, studiază adversarii și sunt atenți la alimentație, pentru a fi în cea mai bună formă atunci când intră în competiție. Este clar că pokerul este mult mai mult decât un simplu joc de noroc, iar posibilitatea de a deveni un sport olimpic nu ar trebui să surprindă în viitorul apropiat.
Până când acest lucru se va întâmpla, milioane de oameni vor continua să se distreze zilnic cu pokerul, care le oferă relaxarea dorită. Cu reguli simple și o popularitate globală, pokerul are toate șansele să fie recunoscut oficial ca un sport. Până atunci, este important ca distracția să rămână responsabilă, indiferent de modul în care joci poker.
Source link