Românul Mihai a ajuns la masa finală a WSOP 2019. Ce premiu a câștigat?

Uncategorized

Cote.ro - Comparator de cote

Mihai Niște a reușit să obțină cel mai bun rezultat pentru un român la WSOP 2019. El s-a clasat pe locul 5 la turneul $600 Pot-Limit Omaha, câștigând un premiu în valoare de 50.732$.

Mihai Niște este unul dintre cei mai cunoscuți jucători români. După ce a avut rezultate excelente în mediul online până în 2017, profesionistul stabilit în Debrecen a făcut tranziția perfectă către pokerul live. Anul trecut, a avut un sezon fantastic, dublându-și câștigurile din cazinouri, confirmând astfel saltul spectaculos în turneele live.

Săptămâna trecută, el a devenit primul român care a reușit să ajungă la masa finală a World Series of Poker 2019, clasându-se pe locul 5 la $600 Pot-Limit Omaha Deepstack pentru 50.732$.

Turneul a atras un număr de 2.577 de jucători, iar Mihai Niște a avut o performanță remarcabilă, visând chiar la trofeu. Ar fi fost al doilea român care să câștige o brățară WSOP, după câștigul lui Alex Papazian acum doi ani.

De această dată, Niște a trebuit să se mulțumească doar cu locul 5, la un turneu cu un fond de premiere impresionant. Deși abia intrase în circuitul WSOP, turneul a oferit premii în valoare totală de 1.352.925$. Masa finală a fost în principal dominată de jucători americani, cu Andrew Donabedian câștigând brățara și un premiu de peste 200.000 de dolari.

Clasament final $600 Pot-Limit Omaha Deepstack


sursă foto: PokerNews

Datorită rezultatului său la WSOP, Mihai a depășit pragul de un milion de dolari câștigați din pokerul live.

Cea mai mare victorie a sa rămâne cea de la High Rollerul Merit Poker Western Tournament din Cipru, la începutul acestui an. Pe 14 ianuarie, Niște a câștigat turneul și a obținut suma de $162.621.

DIFERENȚELE DINTRE POT-LIMIT OMAHA ȘI NO-LIMIT HOLD’EM

Omaha este un joc similar cu hold’em-ul, având aceleași valori ale mâinilor ca în orice variantă de poker clasic (de la chintă royală la high card). Există de asemenea patru runde de pariere (pre-flop, flop, turn și river), desfășurându-se în același mod ca și în hold’em din acest punct de vedere.

Diferența constă în faptul că dealer-ul îți împarte patru cărți (în loc de două), iar tu trebuie să formezi cea mai bună combinație de cinci cărți posibilă, folosind întotdeauna două cărți din mână. Astfel, trebuie să folosești mereu trei cărți de pe board. Este important ca acest aspect să fie clar, deoarece mulți începători în această disciplină, familiari cu regulile hold’em-ului, tind să parieze sume mari crezând că au alte cărți în mână: fie utilizează trei cărți din mână, fie (mai des) consideră că o singură carte din mână poate să facă parte din mâna câștigătoare. Prin urmare, la showdown, vei folosi întotdeauna două cărți din cele patru din mână și trei de pe board.

Varianta pot limit înseamnă că jucătorul care urmează să acționeze poate paria maxim suma existentă în pot în acel moment. De exemplu, 2000 de jetoane într-un pot de 2000. Prin urmare, în pot limit omaha vei observa o dinamică foarte diferită față de no limit. Jocul este în esență unul “post-flop”, ceea ce înseamnă că trebuie să dezvolți abilități specifice pentru a deveni un jucător puternic. Se estimează că în viitorul apropiat, pot limit omaha va deveni cea mai populară formă de omaha, așa că este esențial să cunoști câteva secrete. Mai jos, vom oferi câteva sfaturi utile pentru a avea un avantaj suplimentar în PLO.

SECRETELE POT LIMIT OMAHA

Nu este un joc de hold’em cu patru cărți

Multe persoane care trec de la hold’em la pot-limit omaha adesea nu iau în considerare diferențele. Nu se documentează despre schimbările apărute și consideră că sunt două jocuri foarte asemănătoare. Evită această greșeală! În omaha, mâinile mari se completează mult mai des, iar faptul că trebuie să folosești mereu două cărți din mână schimbă fundamental modul de joc. De asemenea, sistemul de pariere face ca acest joc să pună un accent deosebit pe abilitățile post flop.

Nu supraestimați perechile mari

Este bine să ai un start cu o pereche de ași sau regi, dar valoarea lor scade semnificativ în comparație cu no limit hold’em. Textura board-ului și numărul de jucători din mână îți vor indica poziția în pot. De multe ori, vei descoperi că o pereche mare de la început nu valorează foarte mult, având în vedere că mulți jucători vor vedea cărțile comune datorită sistemului de pariere. Având fiecare jucător patru cărți, șansele de a forma o mână bună sunt direct proporționale. Așadar, fii precaut în implicarea într-un pot mare, înșelat de puterea cărților de start.

Nu jucați din afara poziției

Atât în hold’em, cât și în pot-limit omaha, jocul din afara poziției este de obicei o decizie proastă. Dar în PLO este o idee dezastruoasă, deoarece adesea vei fi exploatat de adversari și vei ajunge adesea în situația de a lupta pentru toate jetoanele cu o mână considerată de multe ori marginală.

Nu jucați cu un bankroll prea mic

De multe ori, atunci când treci de la no limit hold’em la pot-limit omaha, vei întâlni mulți jucători slabi care joacă la mize mai mari decât ar trebui. E tentant să crești și tu limita mizelor, crezând că vei putea crește rapid bankroll-ul.

Este posibil să ai un avantaj semnificativ împotriva unor jucători, dar există mulți “regulari” care vor ști să profite de tine. Așadar, avansează treptat și mărește mizele respectând cu strictețe managementul bankroll-ului. Urmează un drum al câștigurilor mici, dar sigure, ca un adevărat profesionist. Pe măsură ce descoperi toate secretele jocului, vei putea avansa și la mize mai mari, cu potențial de câștig pe măsură.

Rezultate-Live.ro
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.rezultatfinal.ro
Dreputri de autor ©️ 2024 rezultatfinal.ro.
Decizia ONJN 865/24.04.2024. Interzis persoanelor sub 18 ani.