Un nou studiu întărește ideea diferențelor atlantice dintre bărbați și femeile transgender

Cote.ro - Comparator de cote Un nou studiu finanțat de Comitetul Olimpic Internațional a descoperit că sportivele transgender au arătat o forță mai mare de prindere a mâinii – un indicator al forței musculare generale – dar o capacitate de sărit inferioară, funcția pulmonară și forma fizică cardiovasculară relativă mai mică comparativ cu femeile ale căror gen a fost atribuit femeilor la naștere.

Acele date, care au comparat și femeile trans cu bărbații, au contrazis o afirmație largă adesea făcută de susținătorii regulilor care interzic femeilor transgender să concureze în sporturile feminine. Acestea, de asemenea, au condus autorii studiului să avertizeze împotriva unei grabiri de a extinde astfel de politici, care deja exclud sportivele transgender dintr-o serie de sporturi olimpice.

Cel mai important rezultat al studiului, după cum a declarat unul dintre autorii săi, Yannis Pitsiladis, membru al comisiei medicale și științifice a I.O.C., a fost că, datorită diferențelor fiziologice, “Femeile trans nu sunt bărbați biologici”.

Laudat și criticat pe rând, studiul a adăugat un set de date intrigant la un debate nesigur și adesea politizat care s-ar putea intensifica odată cu Jocurile Olimpice de la Paris și apropierea alegerilor prezidențiale din SUA.

Autorii au avertizat împotriva presupunerii avantajelor imuabile și disproporționate pentru sportivele transgender care concurează în sporturile feminine și au sfătuit împotriva “interdicțiilor de precauție și a excluderilor de eligibilitate sportivă” care nu se bazează pe cercetări specifice sportului.

Cu toate acestea, interdicțiile continue să se extindă. Douăzeci și cinci de state americane au acum legi sau reglementări care interzic sportivele transgender să concureze în sporturile pentru fete și femei. Și Asociația Națională a Atletismului Intercolegial, organismul de conducere pentru colegiile mai mici, a interzis sportivelor transgender să concureze în sporturile feminine, cu excepția cazului in care sexul lor a fost atribuit la naștere și nu au urmat terapie hormonală.

Două dintre cele mai vizibile sporturi de la Jocurile Olimpice de la Paris – înot și atletism – împreună cu ciclismul au interzis efectiv sportivele transgender care au trecut prin pubertate ca bărbați. Rugby-ul a instituit o interdicție totală asupra sportivelor transgender, invocând motive de siguranță, iar cele permise să participe în alte sporturi se confruntă adesea cu cerințe mai stricte în suprimarea nivelurilor lor de testosteron.

Comitetul Olimpic Internațional a lăsat regulile de eligibilitate pentru sportivele transgender la federațiile globale care guvernează sporturile individuale. Și deși comitetul olimpic a oferit finanțare pentru studiu – așa cum face și pentru o varietate de subiecte printr-un fond de cercetare – oficialii olimpici nu au avut nicio contribuție sau influență asupra rezultatelor, a spus dr. Pitsiladis.

În general, argumentul pentru interdicții a fost că avantajele profunde obținute din pubertatea masculină alimentată de testosteron – umeri mai largi, mâini mai mari, corpuri mai lungi, masă musculară, forță, densitate osoasă și capacitatea cardiovasculară și pulmonară mai mare – oferă sportivelor transgender un avantaj inechitabil și în mare parte ireversibil în competiții.

Noul studiu de laborator, recenzat de perechi și finanțat de I.O.C. la Universitatea din Brighton, publicat în acest…

Rezultate-Live.ro
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.rezultatfinal.ro
Dreputri de autor ©️ 2024 rezultatfinal.ro.
Decizia ONJN 865/24.04.2024. Interzis persoanelor sub 18 ani.